Sunday, April 29, 2012

29-04-12: Majlis Sanding Epi!


Selamat pengantin baru buat Epi & isteri. Aku sempat melapangkan diri ke majlis persandingan kedua mempelai di Dewan Komuniti AU5. Lama betul tak jumpa si Epi ni. Dulu aku dengan dia sekelas masa tingkatan 3...sama-sama join badan pengawas. Kalau tak silap, last time jumpa pun masa reunion tahun 2008. Tercari-cari juga kelibat kawan-kawan lama yang lain tapi tak terjumpa. Nampaknya, pengantin punya tema warna biru. Kebetulan pulak aku pakai baju biru. Ngam! ;-)

 Epi & Faizah~

Turut hadir: Linda & Hafiz~

 Bergambar kenangan. Thanks to official photographer sebab tolong ambilkan gambar.

Sebelum pulang!

Lepas kenduri kami tak lepak, terus balik. Kepala aku pun tak berapa sedap, dah mula nak migrain. Cuaca agak panas berbahang sampai ke malam.


#notakaki: Makanan penarik utama aku di majlis ni ialah taufu fa dan choc cake! My favorite food tu...hehe. Thanks to Epi for invited us! Selamat melayari alam rumahtangga. :-)



28-04-12: Majlis Nikah Ayang & Jay

Weekend datang lagi~

Minggu ni aku melapangkan diri menemankan si dia menghadiri majlis pernikahan anak kepada seorang kenalannya -- penyanyi tahun 80-an bersama Sons of Adam -- Kak Dilla Hussein. Dipendekkan cerita aku lalui macam-macam halangan sebelum sampai ke destinasi yang dituju. Pusing sana, pusing sini...sangkut jalan jammed...pukul 3 lebih masih tercari-cari destinasi sehingga waktu menganjak ke jam 4 petang. Fuh...sangat mencabar mental fizikal. Hampir give up sebab sangkaan kami kenduri dah nak tamat! Rupanya pukul 4 baru mula majlis, lepas selesai segala urusan akad nikah. Alhamdulillah...lega! :-)

Moment yang sempat dirakam melalui kamera hp Samsung Wave II dan kamera digital Panasonic Lumix DMC-FX01:

 Masih ingat filem Gila-Gila Remaja?

 Aku diapit Kak Dilla Hussein & Abg Faizal Hussein~ Tak sempat nak bergambar dengan wife Abg Faizal, Kak Suhaila.

 Kak Dilla dan Lolan~

 Lolan with Abg Syah Zailie~

 Sempat lagi sign autograph di album-album lama beliau~

Ayang & Jay. Selamat pengantin baru!

Hari yang meletihkan. 'Drive-a-thon' dari KL-Rasa-Gombak-Rasa-KL. Keluar rumah jam 11 pagi, baliknya aku sampai di KL sekitar 8.30 malam. Jam 9.30 malam pula aku keluar berjumpa dengan kawan lama aku -- Aimi & Wani -- geng nakal aku zaman sekolah menengah dulu. Lama tak lepak borak-borak. Penat tolak tepi, aku gagahkan juga diri ni. Cewah.

Hari Ahad ada lagi majlis sanding untuk dihadiri. Makan nasi minyak lagi!

#notakaki: Orang duk kecoh pasal rusuhan Perhimpunan Bersih 3.0. Aku tak sempat nak mengikuti berita sepenuhnya semalam, sibuk dengan plan ke rumah Kak Dilla Hussein. Macam-macam benda naik di FB. Perbezaan ideologi membuatkan segelintir manusia seagama sebangsa bermusuhan dan saling mencemuh. Apa nak dikata?



Tuesday, April 24, 2012

No Words~


Bila mana senyuman yang sentiasa menghiasi wajah ini direntap....


#notakaki: Silence is a girls' loudest cry~



Sunday, April 22, 2012

22-04-12: Wedding Kak Siti

Officemate aku -- Cik Kak Siti Noraini -- melangsungkan majlis persandingan di Dewan Pangsapuri Seri Nilam, Ampang hari ni. Kebetulan aku free, maka aku melampangkan diri ke sana.

 Ngam-ngam aku sampai time pengantin atas pelamin~

 Senyuman dari pengantin~ Ceria gitu.

 Aku dan kawan-kawan ofis yang sempat aku jumpa.

Last photo sebelum balik~

Perut aku meragam since hari Sabtu. Keluar masuk toilet. Seksa! Berlarutan sampai ke hari Ahad...gagahkan juga ke majlis. Ingatkan getting better, tapi tak! Tak bernafsu nak jamah makanan. Lepas bergambar gegas balik cari toilet. Sangat tak best!

#notakaki: Warna baju pengapit menarik perhatian aku. Warna yang sama akan aku pakai untuk bulan 6 nanti~


Saturday, April 21, 2012

14-04-12: Girls Day Out!

Aku melapangkan diri menemankan seorang kawan baik aku masa UiTM dulu - Izwana Johari untuk ke butik pengantin pilihannya. Bulan 6 ni dia akan bernikah dan melangsungkan majlis perkahwinan dia, dan aku dipelawa jadi pengapit. Untuk beberapa urusan yang masih belum selesai, aku..Wana dan Anie bertemu. Lama tak lepak!

Lokasi pertama, Butik Rins Suzana di Taman Permata, Ulu Kelang. Sambil menemankan Wana menguruskan hal majlis dia, aku dan Anie sibuk berposing dengan baju-baju yang ada. Ikutkan mana boleh, terang-terangan terpampang "No Camera" dekat butik tu. Tapi aku dan Anie buat selamba je. Dah berapa kali kena jeling dengan assistant lain kecuali assistant yang attend Wana. Dia memang sporting. :-P Tapi, esoknya di Metro Ahad (15 Apr) terpampang dalam artikel 1 muka pasal butik ni. Promo butik dengan baju yang sama kami ambil sehari sebelum tu. Many apologies to the owner of the boutique, lepas ni bolehlah kami promote Rins Suzana pada kawan-kawan yang belum berkahwin tu. Tak gitu?

 Antara baju-baju yang menarik perhatian~ Jadi model tak bertauliah pulak. Hehehe.

Bersama bakal pengantin~Wana. Makin berseri gitu. 

 Ini real discussion ye. Aku curi-curi ambil gambar.

Wana dan Anie~ Anie bakal bertunang 1 Mei ni. Insya Allah hujung tahun ni dia menyusul pula.

Kat luar butik. Sempat jugak la nak posing. Actually gambar ni full dengan address butik tu tapi aku crop sebab gambar jauh.


Sekarang baru aku 'nampak' belanja sebenar untuk menjayakan satu majlis perkahwinan. Thanks to Wana sebab bawa aku ke butik ni sekali. Kalau tak memang aku tak tahu figure sebenar untuk uruskan majlis raja/ratu sehari ni. Bukan murah! Pheww~ Garu kepala. Semuanya memerlukan kos. A to Z.

Selesai urusan di butik, kami bertiga ke Jalan TAR untuk dapatkan barang yang belum complete. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan. Misi aku pula, siapkan baju untuk aku pakai di majlis pernikahan & persandingan Wana nanti. Menghitung hari~

Cik Mal!

#notakaki: Tak mahu memaksa diri. Biar segalanya datang secara semulajadi. Insya ALLAH...akan sampai masanya nanti.


08-04-12: Picnik Day!

Had a short vacation. Menenangkan diri di hutan bersama teman-teman. BBQ dan mandi-manda di sungai! Berlokasi di kaki Genting, tak pasti apa nama sungai ni. Ada yang kata namanya Sungai Pinang. Yang aku tahu laluannya dari Batang Kali menuju ke Genting Highlands~

 Posing dulu sementara abg Roshan tinjau kawasan~

 Naikkan khemah~

 Peace!


Breakfast!

Tiga aweks~ :-P

Kami berlima! Snap guna timer. Kikiki~

 BBQ!

 Mandi sakan!

 Penat berenang kononnya! Makan lagi~

Sungainya tak dalam, tapi air deras dan banyak batu-batu besar dengan beberapa jeram kecik. Tak berapa sedaplah kalau nak buat kuak lentang, menyelam atau apa jua gaya bebas. Setakat duduk, berendam...bolehlah. Macam biasa yang dilihat di kebanyakan kawasan rekreasi, sampah sarap bersepah di kawasan sekitar. Tak ada kesedaran sivik betul. Sepatutnya dibakar, ditanam atau dibawa pulang. Tong sampah pun aku tak jumpa. Toilet pun tak diselenggara dengan rapi sedangkan orang awam kena bayar RM0.30 sekali masuk. Ada pintu ada yang nak tertanggal. Jamban tersumbat dengan najis terapung (sangat kembang tekak okay). Tong cat pengganti baldi tanpa gayung. Sinki kotor dan tak semua berfungsi dengan baik. Memang benda-benda ni yang aku tak berapa berkenan bila nak mandi sungai. Kemudahan macam ni yang tak berapa diambil peduli oleh majlis perbandaran. Belum pernah lagi aku jumpa kawasan rekreasi dengan kemudahan yang tip top; bersih dan memuaskan. By the way, ramai juga orang awam yang datang berpiknik dekat situ. Dah macam family day.

#notakaki: Paling tak berkenan ada golongan remaja perempuan yang pakai seluar pendek ala-ala spender tu. Aduhai...seronok betul mamat-mamat menjamu mata tengok paha betis yang putih gebu tu. Sangat menyakitkan mata aku~