Sunday, July 2, 2017

I am back on Blogspot!

Lamanya tak menaip entry!


Untuk beberapa tahun, jari jemari ini gagal menguruskan masa untuk mengemaskini blog yang akhirnya terbiar sepi tanpa sebarang update terkini. Dan ada satu waktu tu, bila diri dah siap sedia nak taip beberapa entry baru selepas buat listing lengkap mengikut kronologi peristiwa, diuji pula dengan gambar-gambar dalam hard disk personal desktop tiba-tiba sahaja corrupted. Aduhai. Ribuan gambar dalam simpanan tak boleh diakses langsung. Yang sempat backup dalam CD pun tak merangkuimi kesemuanya, lebih-lebih lagi gambar terbaru. Tskk tskkk. Selepas dirisik harga pasaran untuk retrieve data-data tersebut makan kos RM3k. Aduyaiiii...menangis tak ada lagu!


Makanya, terbiar sepi listing yang dibuat. 2015 - 2017. Macam-macam kisah yang mengisi ruang hidup. Dari zaman single mingle around sampailah dah ber-anak satu ni (nombor 2 in shaa ALLAH menyusul. Soon). Hah. Banyak sangat yang missed sebagai catatan kenangan di blog Cot Cet Cik Puan Mal.

It's okaylah, Mal! Masih boleh dihidupkan rencana wacana bermakna. Ewahh. Ayat bukan main hiperbola. It's not too late. Better than never, kan. Gichew.

8 Syawal 1438 H menjadi saksi. Esok lusa aku menaip lagi.



No comments:

Post a Comment